Voor Wie

Training en workshop zijn voor:
• Welzijns- en gemeentelijke organisaties
• Vluchtelingenwerk
• Mensen met een migranten achtergrond
• Inburgeraars die weinig tot geen Nederlands spreken en hun docenten
• Minderheidsorganisaties
• Verzorgingscentra en artsen
• Scholen

Kom je zelf uit een ander land? Dan kan dit ervoor zorgen dat je last hebt van negatieve gevoelens of onbegrip richting Nederlandse waarden, normen, gebruiken of van gemis van eigen vertrouwde land en cultuur.
Door mijn levenservaring in 4 verschillende landen (Ethiopië, Zwitserland, Duitsland en Nederland), als jong meisje, als student, als zwarte vrouw, als moeder, als echtgenote, en als werknemer weet ik wat migratie met je kan doen.
Mijn workshop geeft je inzicht in:

1. de culturele verschillen tussen de Ik-cultuur en de Wij-cultuur
2. de invloed van de cultuur waarin iemand is opgegroeid en op iemands kijk op de wereld (denken, voelen, handelen). Ik help je bewust buiten je eigen culturele referentiekader te treden en vanuit een dubbelperspectief te denken. Dit maakt jou in staat verbindend te communiceren.
Neem gerust contact met mij op.

Heb je er behoefte aan met iemand te praten over hoe je je meer thuis kunt voelen? Neem dan contact op met mijn collega Alize Roos van In Between Counselling (www.inbetweencounselling.nl). Zij helpt je graag verder.