Wat ik doe

Workshops, lezingen en empowerment cursussen voor migranten vrouwen.

 1. De trainingen, workshops en cursussen zijn maatwerk, afhankelijk van de behoefte van de deelnemers. De duur ervan kan worden bepaald in overleg met de opdrachtgever.

De meeste migranten in Nederland komen uit een collectieve “wij-cultuur”. Hierdoor hebben ze veel gemeenschappelijk en staan dichter bij elkaar dan bij de Nederlandse cultuur.

keer

Workshop 1   
Interculturele communicatie
De westerse versus niet-westerse cultuur

Workshop 1a
Eritrese versus Nederlandse cultuur

Workshop 1b  
Syrische versus Nederlandse cultuur

Workshop 2
Verdieping
Eigen ervaringen en casussen van deelnemers bespreken.

Workshop 3
De kracht van luisteren
Algemeen luistervaardigheid versus intercultureel luisteren: Luisteren naar wat er gezegd word en OOK naar wat er “NIET” gezegd word.

 

In de workshop worden op een interactieve manier rollenspel en animatiefilm gebruikt. Als het visueel gemaakt wordt is het makkelijker te begrijpen. Dit kan de taalbarrière overbruggen.

De empowerment cursus is voor vrouwen die de Nederlandse taal spreken en begrijpen op minimaal A2 niveau en het inburgeringsexamen (bijna) gehaald hebben .

keer
In deze cursus leer je

 • Talenten ontdekken en gebruiken.
 • Wie je bent en wat jij kunt en wilt.
 • Hoe je mee kan doen in de Nederlandse samenleving, op de manier die het beste bij jou past.
 • Er wordt veel aandacht besteed aan Interculturele Communicatie. Zodat jij en de Nederlandse samenleving elkaar beter gaan begrijpen. Nu en in de toekomst.

Cursus ‘’Empowerment voor migrantenvrouwen’’, met als inhoud:

 • eigen kwaliteiten ontdekken en ontwikkelen
 • assertiviteit
 • keuzes maken
 • netwerken
 • opvoeden
 • werken in Nederland

De cursus helpt migrantenvrouwen te begrijpen in wat voor een samenleving zij zijn terecht gekomen en op welke manier ze zich daarbinnen het beste kunnen bewegen.

Het moeizame integratieproces dat ik en veel anderen hebben doorgemaakt, kan hierdoor makkelijker en plezieriger verlopen.

 

Naast mijn werk als trainer interculturele communicatie en empowerment bied ik mijn expertise aan, aan vrijwilligersorganisaties en scholen die met meerdere culturen te maken hebben.

 

KOSTELOOS  aanbod van 1 tot 1,5 uur :

Lezing 1
Mijn persoonlijke verhaal, hoe ik het inburgeren ervaren heb.
Door mijn levenservaring in 4 verschillende landen (Ethiopië, Zwitserland, Duitsland en Nederland), als jong meisje, als student, als zwarte vrouw, als moeder, als echtgenote, als werknemer en nu als ondernemer weet ik wat migratie met je kan doen.
In mijn verhaal neem ik je even 44 jaar mee terug in de tijd waar mijn leven in Europa begonnen is en waar ik mijn eerste cultuurshock ervaren heb.

Lezing 2 
Voorlichting over de verschillende fases van het integratieproces (van de eerste cultuurshock tot integratie en de ontwikkelingen hierna).

Lezing 3
Voorlichting voor scholen over de betekenis van de begrippen vluchteling, asielzoeker en gelukzoeker en waarom ze naar Nederland komen.

Aarzel niet, neem contact met mij op. We kunnen samen een afspraak plannen.
E-mail:  zennu@keercommunicatie.nl
Tel:  06 24 21 25 61